Foto's

← terug

Kruisjestocht Goede Vrijdag 2019

Tijdens de kruisjestocht liepen we samen met mensen van Schoon GMS al prikkend de rommel van de stoepen halend, naar drie plekken in de buurt: de 'wereldschool', de Carmelflat en de Corisberg.

Palmpaasstokken gezegend op Palmzondag

Op Palmzondag 14 april werden de Palmpaasstokken gezegend in de Andreaskerk. Daarna wandelden de kinderen met de stokken een rondje rond de kerk.

Winter-adventsconcert Vocalgroup Magan

Zondag 2 december verzorgde de Vocalgroup Magan uit Mechelen voor de derde keer een concert in de Andreaskerk. Veel bezoekers genoten van de mooie songs.

In de pauze was er koffie, thee of een glas wijn. De ATD vierde wereld verkocht kerstkaarten.

Solidariteitsmaaltijd, 14 februari 2018

De solidariteitsmaaltijd voor de Vastenactie was een succes. In een volle koffiekamer met mooi gedekte tafels werd een heerlijk maal geserveerd. En er waren twee zeer behulpzame afwassers. De actie heeft het mooie bedrag van 175 euro opgebracht.

Fairtrade lunch, 1 november 2017

Ter gelegenheid van de Fairtrade week genoten buurtgenoten en asielzoekers op 1 november van een fairtrade lunch bij PLUS Sturing op de Heerlerbaan. De lunch werd georganiseerd door PLUS, Andreasparochie, Wereldwinkel Landgraaf en de werkgroep Fairtrade Regio Parkstad.

40-jarig jubileum Andreasparochie, 24 september 2017

Op 24 september vierden we het 40-jarig bestaan van de Andreasparochie. Het weer feestte mee. Het was een prachtige dag onder een stralende zon. Deken en pastoor Hans Bouman beet de spits af door vóór het begin van de viering een felicitatie uit te spreken, waarin hij niet terugblikte op de afgelopen veertig jaar maar de Andreas in het zonnetje zette door in te gaan op wat er in de Andreas allemaal aan goeds en moois gebeurt en van daaruit naar de toekomst te kijken. Dat was helemaal in lijn met de creatieve ideeën en artistieke vormgevingen die de vele werkgroepen van de parochie hadden bedacht om te laten zien welke kerk hen in de toekomst voor ogen staat. Het resultaat is een vrolijk kleurenspel dat je tegemoet spettert als je de kerk binnen loopt. Na de drukbezochte viering was er een feestelijke koffie voor de bezoekers, die zich te goed hebben gedaan aan de vele soorten gebak die op zondagochtend door vele dames - en hopelijk ook door een enkele heer - van de parochie vers uit eigen oven waren aangeleverd. In de kerkgang kon men onder het genot van de koffie en het gebak de kleurrijke schilderijen bewonderen die daar nu worden geëxposeerd. Artistiek zeer de moeite waard. In onze kerk gaan geloof, kunst en gezelligheid moeiteloos in elkaar over!

Dominee Henk van Es hield uit naam van de bevriende PKN-gemeenten Parkstad een toespraak waarin hij niet alleen de parochie feliciteerde met haar 40-jarige bestaan, maar ook Eline Claassens nog eens speciaal naar voren haalde om haar te bedanken voor haar inzet voor de oecumene en voor de goede samenwerking. Daar had Eline niet op gerekend, en ze kon haar verlegenheid nog maar net verbergen achter de enorme bos bloemen die ze in haar handen kreeg gedrukt. Daarna luisterde Ger, onze eigen onovertroffen huisgitarist, die ook nog eens uitstekend zingt, de koffie op met liedjes van Limburgse makelij die, nadat de eerste flessen bier en wijn waren aangesproken en een toost was uitgesproken op de parochie, steeds vrolijker door de aanwezigen werden meegezongen. Schrijver dezes deden sommige liedjes denken aan carnaval, maar hem is ingepeperd dat hij er geen snars verstand van heeft - wat ook zo is.

Het was een geslaagd jubileum. Het was een dag om dankbaar voor te zijn.