Parochiebestuur

← terug

Karin van Doormaal

Vice-voorzitter

Mijn naam is Karin van Doormaal. Ik ben in 1960 geboren in het Brabantse Haghorst. Sinds 1989 woon ik in de Andreasparochie. En al heel snel ben ik hier vrijwilliger geworden. Eerst in de liturgiegroep; van daaruit vervolgens ook in het liturgisch overleg; en later in de klankbordgroep.

In 2008 ben ik toegetreden tot het bestuur van onze parochie. Sinds maart 2009 ben ik vicevoorzitter van het parochiebestuur. De andere werkzaamheden heb ik beëindigd toen ik bestuurslid werd.

Ik zet mij graag in voor de Andreasparochie omdat in deze parochie de diaconie voorop staat: de aandacht voor en solidariteit met kwetsbare mensen in onze samenleving.

Barry Braeken

Ik ben Barry Braeken, geboren in 1975, getrouwd met Miriam. Samen hebben we een lieve zoon. Ik woon in het centrum van Heerlen en dan zult u wel denken: waarom is hij toegetreden tot het kerkbestuur in Heerlerbaan? Nou ben ik getrouwd met een echte Heerlerbaanse en haar moeder, Nelly van Ooijen, is zeer actief in de Andreas. Karin en Geert vroegen me daarom om na te denken over nieuwe bestuursleden. Omdat dat niet echt wilde vlotten, besloot ik zelf het heft in handen te nemen en me aan te melden.

Waarom? Omdat de Andreas een kerk is met aandacht voor de kwetsbaren in de samenleving. Een kerk die begrijpt dat religie een werkwoord is: niet je opsluiten in een kerkgebouw, maar werken aan een betere wereld. Niet alleen gericht op je directe omgeving, maar solidariteit voelen met de verworpenen der aarde.

Deken Hans Bouman

Pastoor

Andreasparochie Palestinastraat 326 Heerlerbaan Heerlen